Semmelweis Pályázati és Innovációs Központ Kft.

Home / Futó projektek / TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0044 Mesterséges Intelligencia alapú orvosi döntéstámogató oktatási rendszer

TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0044 Mesterséges Intelligencia alapú orvosi döntéstámogató oktatási rendszer (DIAGNET pályázat)


Projekt azonosító TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0044
Projekt címe Mesterséges Intelligencia alapú orvosi döntéstámogató oktatási rendszer
Futamidő 2012.04.01-2014.03.31.
Támogatás összege 90 926 521 Ft

A Semmelweis Egyetem a projekt keretében Magyarországon egyedülállóan, a gyakorlatorientált oktatást elősegítő Diagnosztikai oktató rendszer kialakítását és fejlesztését valósítja meg. Az egyetem a projekt keretében arra vállalkozik, hogy létrehoz egy diagnosztikai oktató rendszert, melynek célja az innovatív oktatás és eredményes tanulás elősegítése.

A projekt hatékonyan hozzájárul a Semmelweis Egyetemen folyó orvosképzés modernizálásához, színvonalának emeléséhez. A projekt megvalósításával lehetőség nyílik az egyetemen folyó orvosképzés gyakorlatorientáltságának további erősítésére, technikai feltételeinek javítására, tematikájának korszerűsítésére.

A projekt közvetett célja egyrészt a magyar egészségügyi ellátórendszer fejlesztése az egyetemről kikerülő, magasan képzett orvosok révén; másrészt az újszerű oktatás és tanulási módszer kialakításával életszerű, páciens közeli élményt biztosító gyakorlatok kivitelezése. Így a kritikus döntéshelyzetek gyakorlása által a betegellátás színvonala is emelkedik.

A projekt megvalósítása több szempontból is hozzájárul a hazai egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséhez. Nő az egyetemről kikerülő orvosok tudásszintje, a képzési folyamat során a hallgatók több gyakorlati ismeretre tesznek szert. Mindezen körülmények segíthetik a végzett orvosok elégedettségének növekedését.

További cél ezáltal a pályaelhagyás,- illetve a külföldi képzés, munkavégzés választásának csökkenése, összességében: a hazai orvoshiány mérséklése.

A Diagnosztikai oktató rendszer kialakításával az egyetem Magyarországon új képzési kultúrát honosít meg, amely mintául szolgálhat az Egyetem további Karai számára is, illetve más orvosi egyetemeknek.

TÁMOP ESZA

www.topspying.com/

Comments are closed.