Semmelweis Pályázati és Innovációs Központ Kft.

Home / Futó projektek / Megérkezett a skill centrum

SE_logo_PIC2-150x150

USZT_logo_PIC1-300x93

„Semmelweis Skill Centrum”-

infrastruktúrafejlesztés a gyakorlati képzés színvonalának emelése érdekében

KMOP-4.2.1/B-10-2011-0010

Egyedülálló skill- és szimulációs laborban gyakorolhatnak a Semmelweis Egyetem orvostan-hallgatói a 2013 februárjától. A fonendoszkópos vizsgálattól a katéterezésen és a perifériás vénaszúráson át az újraélesztésig számos beavatkozást végezhetnek majd el a hallgatók a labor készségfejlesztő eszközein és az élethű – HiFi, vagyis magas hűségű – bábukon.

A Semmelweis Egyetem a Skill Centrum kialakítására több mint 330 millió forint összegű uniós támogatást nyert el 2011-ben. A fejlesztés révén modern szimulációs eszközökkel felszerelt oktatóközpont jön létre, amely mintegy 3 000 hallgató gyakorlatorientált képzését teszi lehetővé. A projekt keretében az egyetem további 15 intézetében, klinikáján megvalósított fejlesztések, eszköz- és műszerbeszerzések segítik a leendő orvosok magas színvonalú gyakorlati oktatását.

A projekt sikeres megvalósításához a Semmelweis Egyetem saját forrásból felújította a Központi Skill Centrumnak otthont adó, Ernő utcai épületét.

Az 50.190.063 Ft-ból megújult épület műszaki átadására 2012 júliusában került sor, majd kezdetét vette az üzemeléshez szükséges biztonságtechnikai felszerelések beszerzése és felszerelése.

Az épület ünnepélyes átadására, hivatalos megnyitására 2013 januárjában kerül sor, ezt követően valamennyi évfolyamon megindul a beszerzett eszközök használatbavételével a megújított gyakorlati oktatás.

With voxer, you hear the intonations, the pauses, and the bursts of excitement, http://www.essaydragon.com/ all of which reveal authenticity, allowing more personal and genuine communication to occur

Comments are closed.